Boswachterwoning Hachemuhle (DE)

Voor een unieke klant kregen we de gelegenheid een kleinschalig familiehuis te ontwerpen in Oost-Duitsland. Een boswachterswoning van niet meer dan 60m2. Het perceel bevind zich midden in en nationaal park omgeven door bos en weidse uitzichten. We hebben een huis ontworpen die zich aangepast aan haar omgeving door het gebruik van streekgebonden materialen zoals eiken houten balken en een façade van cementstuc. De woonkamer is bijna een met het terras slechts gescheiden door een dun schil van glas ingelijst in een houten framewerk. De complexiteit was om een maximaal zicht op het weiland en de bossen te krijgen. De grenzen tussen binnen en buiten laten vervagen.

Het programma is gericht op een gebouw hoge pui die voorziet in al het daglicht. Daarmee kunnen de functies compact blijven en worden gericht naar het licht. De woonkamer is voorzien van grote schuifpuien die het terras bij de kamer betrekken. Daarnaast voorzien van een mooie open keuken met openhaard. Eind 2017 zal bouw worden opgeleverd.